Nova Sentència del TSJC contra el Departament d’Interior per un nyap en unes oposicions de facultatiu del CME

Mitjançant Sentència 573/2016, de 22 de setembre, el Tribunal Superior de Justícia ens dóna la raó i estima íntegrament la demanda presentada contra la valoració de mèrits en unes oposicions per a l’accés a facultatiu de l’any 2007!!

Es tracta de l’enèssim nyap en les oposicions DPL 70/03/07, de provisió de 17 places de facultatiu llicenciat en dret del cos de mossos d’esquadra. Aquestes oposicions van començar malament en el moment en què una vegada aprovades les bases de la convocatòria, es va fer una esmena i es va afegir, a posteriori, que comptés com a mèrit el fet d’haver treballat en l’empresa privada (valoració mai vista en unes oposicions i encara no se sap a què responia aquesta addenda..o potser sí). Aquest primer nyap ja va ser impugnat i el TSJC en la Sentència 1395/2011 va donar la raó a l’aspirant que ho va impugnar, i el TSJC va deixar molt clar que no es podien valorar els mèrits que no fos treball en l’administració pública.

Doncs bé, en aplicació d’aquesta Sentència, el Tribunal Qualificador va decidir valorar com a mèrit HAVER ESTAT APUNTAT AL TORN D’OFICI! Quan en cap cas es pot considerar un treball en l’Administració Pública. Aquests mèrits no estaven previstos a les bases i eren clarament contraris a la STSJC del 2011. El Tribunal Qualificador, encara no se sap ben bé perquè no va dir a ningú que havia comptabilitzat aquests mèrits, cosa que va dificultar molt  saber d’on havien sortit les puntuacions finals.

En resum, varem reclamar que es tornés a valorar els mèrits sense comptabilitzar el torn d’ofici i el TSJC ens ha donat la raó totalment i ha imposat costes a l’Administració, entenent que el torn d’Ofici no és un treball desenvolupat en l’àmbit de l’Administració pública (cosa que decau per pura lògica). Aquesta representació lletrada no entén a qui se li va poder passar pel cap considerar-ho d’aquesta manera, quan això venia ja de l’execució d’una Sentència que havia hagut de treure els colors a més d’un.

Els nyaps en aquesta convocatòria han estat constants des de l’inici, i el pitjor de tot és que encara no ha acabat una convocatòria des de fa més de 9 anys!. Ara toca que el Tribunal Qualificador torni a comptar els mèrits sense valorar el torn d’ofici, tot i que no sabem si han entès d’una vegada la importància del processos selectius, la necessitat de transparència, d’objectivitat i de valoració correcta dels mèrits i de la capacitat.

Personalment vull felicitar l’aspirant que es va veure privat d’una plaça de facultatiu de l’escala de suport perquè després d’un llarg procés judicial, promogut per la incompetència dels responsables d’aquest procés selectiu, ha pogut veure com es feia justícia en aquest tema.

Albert Requena Mora

Advocat ICAB 34143 i mosso d’esquadra en excedència 5700

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *